Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 482/2020 έγγραφό μας (δείτε εδώ) σχετικώς με άρνηση διοικήσεων Μονάδων του ΠΝ να χορηγήσει βεβαιώσεις ωρών νυκτερινής απασχόλησης σε στελέχη που το αιτήθηκαν, το θέμα έρχεται στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, ως εξής: 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Βεβαιώσεις νυχτερινής υπηρεσίας

Σε υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κρήτη, στρατιωτικοί ζήτησαν βεβαιώσεις που θα αποδεικνύονται οι ώρες νυχτερινής υπηρεσίας, προκειμένου οι βεβαιώσεις αυτές να ενσωματωθούν σε άσκηση αγωγής τους εναντίον του Δημοσίου. Με την αγωγή αυτή θα ζητήσουν τα ποσά που τους αναλογούν για τη νυχτερινή υπηρεσία που έχουν εκτελέσει, σύμφωνα με το νόμο 4472/2017.

Ωστόσο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έλαβαν απάντηση από την υπηρεσία, ότι δεν μπορεί να χορηγηθούν οι βεβαιώσεις, καθόσον δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις σχετικά με τη νυχτερινή αποζημίωση.

Το σχετικό πρόβλημα αναδεικνύει με έγγραφό της και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Το ΚΚΕ το Γενάρη 2020 κατέθεσε την ερώτηση 3367/17/01/20, μετά από έγγραφα Ενώσεων και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), στα οποία εντοπιζόταν ότι τα στελέχη δεν έχουν λάβει καμία αμοιβή για τη νυχτερινή τους υπηρεσία, όπως νομοθετήθηκε το 2017.

Ακόμη στις ανακοινώσεις τους επισημαίνουν ότι στον Κρατικό Προϋπολογισμό, δεν έχει εγγραφεί ποσό σχετικά με την αμοιβή της νυχτερινής τους υπηρεσίας και διαπιστώνουν ότι υπάρχει διαρκής και επαναλαμβανόμενη ελαστικοποίηση του χρόνου υπηρεσίας τους χωρίς να τηρείται το 40ωρο, όπως η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει, για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η κυβέρνηση στην ερώτηση, ανάμεσα στα άλλα απάντησε ως εξής: «Ωστόσο, βούληση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η άμεση προώθηση νέου σχεδίου ΚΥΑ, προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα για το τρέχον οικονομικό έτος 2020».

Αν και έχουν παρέλθει δύο μήνες μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην άμεση, όπως ισχυρίστηκε, προώθηση νέου σχεδίου ΚΥΑ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει επιτέλους η κυβέρνηση, σύμφωνα μάλιστα με τη δέσμευσή της, για την καταβολή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της νυχτερινής υπηρεσίας;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

Συντυχάκης Μανώλης

ΚΚΕ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ Υ... by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 473/2020 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. 161/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) (δείτε εδώ) το θέμα με τη μετακίνηση και τη διαμονή των συναδέλφων μας που επιχειρούν στον Έβρο έρχεται στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, ως εξής: 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Πρόσθετα μέτρα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που μετακινείται στον Έβρο.

Σύμφωνα με έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ), τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που μετακινούνται καθημερινά στο νομό Έβρου, για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας, εκφράζουν την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους, σχετικά με τα μέτρα προστασίας που είτε είναι ανύπαρκτα ή ορισμένα λαμβάνονται με καθυστέρηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Για την πληρέστερη αντιμετώπιση της κατάστασης που βιώνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ένωση Στρατιωτικών Ξάνθης και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφά τους ζητούν την άμεση εφαρμογή των παρακάτω μέτρων:

  1. Η μετακίνηση του προσωπικού προς και από τον νομό Έβρου να γίνεται με επιταγμένα λεωφορεία, ώστε να διασφαλίζεται ο μη συγχρωτισμός προσωπικού εντός τους (10 άτομα ανά λεωφορείο), ή με την αξιοποίηση του σιδηρόδρομου.
  2. Να εξασφαλιστεί από άλλες μονάδες, εκτός Έβρου, η επάρκεια υπηρεσιακών οχημάτων για να εξασφαλίζεται η λήψη προστατευτικών μέτρων, μη συγχρωτισμού κατά τις μετακινήσεις εντός νομού Έβρου.
  3. Να επιταχθούν ξενοδοχειακές μονάδες του νομού Έβρου, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι στρατιωτικοί που μετακινούνται σε αυτόν, εγκαταλείποντας τους θαλάμους κι επιτρέποντας τις Διοικήσεις να εστιάσουν στη λήψη προστατευτικών μέτρων του οργανικού τους προσωπικού.
  4. Να διατίθενται και να διανέμονται γεύματα, των Λεσχών Αξιωματικών Φρουράς, με έξοδα και μέριμνα της Υπηρεσίας, στα ξενοδοχεία που διαμένουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
  5. Να διατεθούν αντισηπτικά, γάντια και μάσκες σε όλο το προσωπικό, με οδηγίες για τη χρήση και εφαρμογή τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την εφαρμογή των παραπάνω προτάσεων της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ και της ΠΟΕΣ;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΔ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΒΡΟ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 480/2020 έγγραφό μας (δείτε εδώ) σχετικώς με την εφαρμογή ή μη της άυλης συνταγογράφησης και στους στρατιωτικούς, το θέμα έρχεται στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας

Θέμα: Εφαρμογή της άυλης συνταγογράφησης και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Η κυβέρνηση δημοσίευσε στην εφημερίδα της κυβέρνησης την έναρξη της άυλης δίμηνης λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Επίσης δίνεται η δυνατότητα επανέκδοσης συνταγών στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για χρόνιους  πάσχοντες και άλλες εξειδικευμένες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφό της ζητάει από την κυβέρνηση τα παραπάνω μέτρα να έχουν πλήρη εφαρμογή και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης επισημαίνεται στο έγγραφο της Ομοσπονδίας ότι τα φαρμακεία δεν υλοποιούν συνταγές, καθόσον δεν έχει υπάρξει σχετική κατεύθυνση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αλλά και από το ίδιο το υπουργείο Άμυνας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την εφαρμογή του μέτρου της άυλης συνταγογράφησης και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΑΥΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Περισσότερα Άρθρα...